ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-19:00 ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο βελονισμός αποτελεί μια πανάρχαια θεραπευτική παρέμβαση, μέρος της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, η οποία βασίζεται στην εισαγωγή βελόνων, εξαιρετικά μικρής διαμέτρου, σε συγκεκριμένα σημεία του δέρματος.

Σύμφωνα με την κινεζική αντίληψη ο βελονισμός δρα διατηρώντας την ενεργειακή ισορροπία του οργανισμού. Επαναφέρει στο φυσιολογικό τη ροή της ενέργειας “Qi“ (Tσι), η οποία διαταράχθηκε κατά την πορεία της μέσα στα ενεργειακά κανάλια του σώματος που ονομάζονται μεσημβρινοί. Με πειράματα που έγιναν σε σύγχρονα νευροφυσιολογικά εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι η είσοδος της βελόνας δημιουργεί ένα μήνυμα το οποίο κατευθύνεται, μέσω των νευρικών οδών του σώματος, σε διάφορα νευρικά κέντρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Από εκεί ξεκινά μια διορθωτική απάντηση με στόχο τις λειτουργίες και τα όργανα που διαταράχθηκαν.

Ο βελονισμός προσεγγίζει και αντιμετωπίζει τον ασθενή ολιστικά.
Έχει θέση στη θεραπεία και την πρόληψη.

Το αποτέλεσμά του είναι αθροιστικό και μακροπρόθεσμο.

Η σύγχρονη δυτική ιατρική εφαρμόζει το βελονισμό είτε ως μονοθεραπεία ,είτε ως συμπληρωματικό μέτρο σε κάποια φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση.

Έχει ένδειξη σε :

  • Επώδυνα μυοσκελετικά και όχι μόνο σύνδρομα
  • Λειτουργικές διαταραχές του αναπνευστικού, κυκλοφορικού, γαστρεντερικού νευρικού, ανοσοποιητικού συστήματος, οφθαλμολογικές παθήσεις, καταστάσεις στην ωτορινολαρυγγολογία
  • Καταστάσεις ψυχικής σφαίρας
  • Αντιμετώπιση έξεων (π.χ. κάπνισμα)
  • Απώλεια βάρους

Στη χώρα μας ο βελονισμός εφαρμόζεται νόμιμα μόνο από πιστοποιημένους ιατρούς.